Nyhedsbrev februar 2023 Se online
NU! - nyt fra NUBU

Om få uger kulminerer de lyse timer, de lysegrønne skud og fuglenes pippen, når foråret begynder. For NUBU betyder foråret afsluttede undersøgelser og nye projekter, som du kan læse mere om i februarudgaven af NU!

Februarudgaven af NU! præsenterer dig for 'Undersøgelse af unges udforskning af køn og seksualitet', der blev udført af Mette Klyve og Mathias Kryger, der var praktikanter ved NUBUs sekretaritat i efteråret.

Dertil kan NUBU dele, at foråret byder på et nyt, spændende projekt, der sætter fokus på børn med særlige behovs gode oplevelser med idræt i projektet 'Bevægende Idræt'. 

Afsluttende kan du orientere dig i 'Jobopslag: Studentermedhjælper til NUBU', som muligvis ikke matcher dine kvalifikationer, men måske du kan glæde en bekendt med et interessant og aktuelt jobopslag.

 Velkommen til!

Undersøgelse af unges udforskning af køn og seksualitet
Praktikanterne Mette Klyve og Mathias Kryger har som et led af deres kandidatuddannelse i pædagogik fra Syddansk Universitet undersøgt, hvordan fagprofessionelle håndterer anbragte unges udforskning af køn og seksualitet. De har sammenfattet deres undersøgelse og resultater i følgende indlæg.
Read more...
Nyt fra NUBU
Bevægende Idræt

Et nyt år betyder nye projekter, og i 2023 påbegyndes et samarbejde mellem professionshøjskolerne UC SYD, Absalon, UCN, foreningen Specialssport.dk og NUBU om projektet ’Bevægende Idræt – for børn med særlige behov i skole og fritid’.

Projektet fokuserer på at give børn med særlige behov gode oplevelser med idræt. Eksisterende forskning viser, at børn med særlige behov er mindre fysisk aktive i både skolen, fritiden og i foreningerne, hvilket påvirker deres mentale sundhed negativt og medfører et mindre socialt netværk. Mangel på fysisk aktivitet kan derfor styrke den udsatte position.

I efteråret 2021 blev co-teaching afprøvet med succes i idrætsundervisningen i et pilotprojekt ved UCN på én skole. Erfaringerne herfra inddrages i projektet. Hold øje med hjemmesiden og NU!, der løbende vil informere om ’Bevægende Idræt’.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden, og du kan på fondens hjemmeside læse mere om dette projekt og seks andre projekter, der alle prioriterer sundhed hos børn og unge i sårbare og udsatte positioner: Nyt projekt skal give børn med særlige behov flere gode oplevelser med idræt

Jobopslag: Studentermedhjælper til NUBU

Er du skarp til at kommunikere og formidle? Vil du bidrage til at skabe gode rammer for forskning om udsathed blandt børn og unge? Så skal du se nærmere på dette job ved Nationalt center for forskning i udsathed blandt børn og unge (NUBU).
Vi søger en ny studentermedhjælper 5-8 timer ugentligt med start pr. 1. april 2023.

Du kan læse hele jobopslaget og søge her.

Selvom om du ikke er den kandidat vi leder efter, kender du måske NUBUs kommende studentermedhjælper, så tøv ikke med at dele jobopslaget. 

facebook  linkedin  youtube 
Unsubscribe   |   Manage your subscription   |   View online
NUBU - Nationalt center for forskning i udsathed blandt børn og unge
www.nubu.dk

Du modtager NUBU’s nyhedsoverblik, fordi du er abonnent på NUBU Nyt. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsoverblikket ved at besvare denne mail med ’Afmeld overblik’. Hvis du benytter linket herunder afmeldes NUBUs nyhedsbrev.


Kort om dine GDPR-rettigheder
NUBU bruger udelukkende denne mailingliste til at udsende NUBU Nyt. Vi videregiver aldrig personoplysninger herfra til andre. Du er altid velkommen til at kontakte os på 
NUBU-center@ucsyd.dk, hvis du har spørgsmål eller rettelser til de oplysninger, vi har registreret om dig, eller hvis du ønsker at slette dem. Du kan læse mere om den privatlivspolitik, som NUBUs dataopbevaring er baseret på her: Privatlivspolitik | UC SYD
Afmeld nyhedsbrev

 

Nationalt center for forskning i udsathed blandt børn og unge
Lembckesvej 7A
6100 Haderslev
Tlf.:
+45 7266 5228

 

NUBU-center@ucsyd.dk

www.nubu.dk