Gå til indhold
Søg
Drawing by Timo Kuilder: NUBU works with extraordinary children and youth in vulnerable situations, from the years 0-20. These sketches portray several themes in a more abstract and poetic way. Okker background color.

Nyheder

Landsdækkende forskningsprojekt vil styrke idrætsundervisningen for børn med særlige behov – i skolen og fritiden

De første og foreløbige resultater er nu klar.

Læs mere

Fire projekter tildeles bevilling til forskning på anbringelsesområdet

Læs mere her!

Book of Abstracts til Forskningstræffet er nu offentliggjort!

Se og hent Book of Abstracts her

Invitation til forskningsansøgninger fra professionshøjskolesektoren med fokus på børn og unge anbragt uden for eget hjem.

Retningslinjerne for at søge NUBUs pulje til forskning på anbringelsesområdet med deadline den 10. november 2023 kan ses herunder. NUBU ser frem til at modtage jeres ansøgninger.

Se og hent invitationen her

Programmet for forskningstræffet 2023 er nu ude!

Se og hent forskningstræffets spændende program her.

Invitation til forskningsansøgninger med fokus på børn og unge anbragt uden for eget hjem

NUBU har modtaget 15 millioner fra forskningsreserven til gennemførelse af praksisnær og professionsrettet forskning inden for en række temaer på anbringelsesområdet. De overordnede retningslinjer for at søge NUBUs pulje til forskning med fokus på børn og unge anbragt uden for eget hjem samt processen frem mod ansøgningsfristen den 10. november 2023 kan læses i invitationen.

Læs mere her

Ny ledelse trækker i arbejdstøjet

Velkommen til NUBUs nye centerledelse, som nu er tiltrådt og består af et ledelsesteam på tværs af professionshøjskolerne med forskerne Lotte Junker Harbo, Tilde Mardahl-Hansen og Bo Morthorst Rasmussen.

Læs mere her

15 mio. kr. fra forskningsreserven til forskning i udsathed blandt børn og unge i regi af NUBU

Folketingets partier har i aftalen om fordeling af forskningsreserven 2023 afsat 50 mio. kr. til at styrke forskningen i udsathed blandt børn og unge, hvoraf 15 mio. kr. udmøntes til mere praksisnær og anvendelsesorienteret forskning på professionshøjskolerne i regi af NUBU.

Læs mere her

Bevægende Idræt

Et nyt år betyder nye projekter, og i 2023 påbegyndes et samarbejde mellem professionshøjskolerne UC SYD, Absalon, UCN, foreningen Specialssport.dk og NUBU om projektet ’Bevægende Idræt – for børn med særlige behov i skole og fritid’.

Læs mere om det nye projekt her

Undersøgelse af unges udforskning af køn og seksualitet

I efteråret 2022 havde NUBUs sekretariatet glæden af praktikanterne Mathias Kryger og Mette Klyve som et led af deres kandidatuddannelse i pædagogik fra Syddansk Universitet. I deres praktikforløb har de undersøgt, hvordan fagprofessionelle håndterer anbragte unges udforskning af køn og seksualitet som en del af projektet Anbragte børn og unges udforskning af køn og seksualitet. De har sammenfattet deres undersøgelse og resultater i følgende indlæg.

Læs undersøgelsen her

Gode diskussioner på årsmøde 2022

Der var ekstra fokus på udsathed, da NUBUs årsmøde løb af stablen på UC SYD i Kolding. Dagen bød på spændende oplæg, præsentation af ny forskning, relevante spørgsmål og paneldebat.

Læs mere

Ny centerchef på plads

D. 1. februar 2022 startede Lene Mosegaard Søbjerg officielt som centerchef for NUBU. Lene har været konstitueret siden efteråret 2021 og har sagt ja til at fortsætte i front for NUBU.

Læs mere

NUBU er i bevægelse

NUBUs sekretariat er pr. 1. januar 2022 flyttet til UC SYD. Vi er godt i gang med at etablere os på det smukke gamle campus i Haderslev. Flytningen forløber planmæssigt, de digitale flyttekasser er ved at blive pakket ud, og alle nyheder, arrangementer og publikationer er ved at blive lagt ind på de rigtige hylder og sider. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du ikke kan finde på nubu.dk, eller du har spørgsmål eller kommentarer. Mange hilsner NUBUs sekretariat

Fra ’udsatte børn og unge’ til ’udsathed’

NUBUs nye navn bygger på væsentlige faglige overvejelser

Læs her

Overdragelse af centerleder-posten

I forbindelse med flytning af NUBUs sekretariat fra Københavns Professionshøjskole til UC SYD tiltræder Lene Mosegaard Søbjerg som konstitueret centerleder for NUBU d. 1. september 2021.

Læs her

Udsat for velfærd? Videoer fra forskningsseminar på UCL

NUBU holdt i maj 2021 i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole et forskningsseminar med titlen Udsat for velfærd? Gennem præsentation af en række kvalitative forskningsprojekter blev det på seminaret diskuteret, hvordan professionelle kan gå nye veje i forhold til at løfte de muligheder og udfordringer, som velfærdssamfundet giver. Fire af præsentationerne er nu tilgængelige som videoer her på siden.

Udgivelser
Drawing by Timo Kuilder: Mirrors, self-reflection. Sketch portraying the theme in an abstract and poetic way.

Forskning i udsatte børn og unge flytter fagligt miljø

Den nationale stemme for udsatte børn, unge og deres forældre bliver endnu stærkere, når sekretariatet for Nationalt center for forskning i udsathed blandt børn og unge flytter til UC SYD fra årsskiftet.

Læs her