Gå til indhold
Søg
Drawing by Timo Kuilder: NUBU works with extraordinary children and youth in vulnerable situations, from the years 0-20. These sketches portray several themes in a more abstract and poetic way. Okker background color.

Nyheder

Undersøgelse af unges udforskning af køn og seksualitet

I efteråret 2022 havde NUBUs sekretariatet glæden af praktikanterne Mathias Kryger og Mette Klyve som et led af deres kandidatuddannelse i pædagogik fra Syddansk Universitet. I deres praktikforløb har de undersøgt, hvordan fagprofessionelle håndterer anbragte unges udforskning af køn og seksualitet som en del af projektet Anbragte børn og unges udforskning af køn og seksualitet. De har sammenfattet deres undersøgelse og resultater i følgende indlæg.

Læs undersøgelsen her

Gode diskussioner på årsmøde 2022

Der var ekstra fokus på udsathed, da NUBUs årsmøde løb af stablen på UC SYD i Kolding. Dagen bød på spændende oplæg, præsentation af ny forskning, relevante spørgsmål og paneldebat.

Læs mere

Ny centerchef på plads

D. 1. februar 2022 startede Lene Mosegaard Søbjerg officielt som centerchef for NUBU. Lene har været konstitueret siden efteråret 2021 og har sagt ja til at fortsætte i front for NUBU.

Læs mere

NUBU er i bevægelse

NUBUs sekretariat er pr. 1. januar 2022 flyttet til UC SYD. Vi er godt i gang med at etablere os på det smukke gamle campus i Haderslev. Flytningen forløber planmæssigt, de digitale flyttekasser er ved at blive pakket ud, og alle nyheder, arrangementer og publikationer er ved at blive lagt ind på de rigtige hylder og sider. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du ikke kan finde på nubu.dk, eller du har spørgsmål eller kommentarer. Mange hilsner NUBUs sekretariat

Drawing by Timo Kuilder: Stepping into something new -sketch portraying the theme in a abstract and poetic way.

Fra ’udsatte børn og unge’ til ’udsathed’

NUBUs nye navn bygger på væsentlige faglige overvejelser

Læs her
Drawing by Timo Kuilder: Stepping into something new -sketch portraying the theme in a abstract and poetic way.

Overdragelse af centerleder-posten

I forbindelse med flytning af NUBUs sekretariat fra Københavns Professionshøjskole til UC SYD tiltræder Lene Mosegaard Søbjerg som konstitueret centerleder for NUBU d. 1. september 2021.

Læs her
Drawing by Timo Kuilder: Stepping into something new -sketch portraying the theme in a abstract and poetic way.

Udsat for velfærd? Videoer fra forskningsseminar på UCL

NUBU holdt i maj 2021 i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole et forskningsseminar med titlen Udsat for velfærd? Gennem præsentation af en række kvalitative forskningsprojekter blev det på seminaret diskuteret, hvordan professionelle kan gå nye veje i forhold til at løfte de muligheder og udfordringer, som velfærdssamfundet giver. Fire af præsentationerne er nu tilgængelige som videoer her på siden.

Udgivelser
Drawing by Timo Kuilder: Mirrors, self-reflection. Sketch portraying the theme in an abstract and poetic way.

Forskning i udsatte børn og unge flytter fagligt miljø

Den nationale stemme for udsatte børn, unge og deres forældre bliver endnu stærkere, når sekretariatet for Nationalt center for forskning i udsathed blandt børn og unge flytter til UC SYD fra årsskiftet.

Læs her